Regenpijp verstopt Utrecht

Als er veel vuil vanuit uw dakgoot in uw regenpijp stroomt, kan deze laatste geblokkeerd raken. Is uw regenpijp verstopt geraakt? Dan mag u onze rioolvakman meteen bellen voor een afspraak. Ook in het weekend is hij bereikbaar voor klussen, dus u hoeft nooit lang op hulp te wachten.

Uw verstopte regenpijp verhelpen doen we zó

Onze specialist kan de blokkade uit uw regenpijp op verschillende manieren. Veel hangt af van hoe bereikbaar de blokkade is. We schetsen even twee scenario’s:

1. De pijp kan van bovenaf worden behandeld.
Onze specialist klimt de ladder op en spuit de regenpijp door met behulp van een hogedrukspuit. Door de druk lost het vuil op in kleine beetjes. Omdat er water wordt gebruikt, kan het vuil ook direct door de pijp worden afgevoerd.

2. De pijp kan niet van bovenaf worden behandeld.
In dat geval zal onze specialist de regenpijp moeten losmaken. Op de grond kan de pijp worden doorgespoten. Is de blokkade te hardnekkig? Dan kan het verstopte gedeelte uit de pijp worden gezaagd. Onze expert zet er uiteraard een nieuw stuk voor in de plaats.

Is uw regenpijp verstopt onder de grond?

Mogelijk zit de verstopping in het ondergrondse gedeelte van de regenpijp. Onze expert zal de pijp dan moeten uitgraven, mogelijk zelfs moeten openbreken om bij blokkade te kunnen geraken. Als deze niet kan worden gevonden, dan kan de specialist nog altijd een rioolcamera gebruiken om het vuil op te sporen.

Hoe voorkomt u een verstopping in de regenpijp?

  • Laat uw regenpijp en dakgoot minstens eens per jaar reinigen.
  • Woont of werkt u in een bosrijk gebied? Dan is twee keer per jaar reinigen wel noodzakelijk.
  • Plaats een bladvanger op uw dakgoot om te voorkomen dat er bladeren of ander vuil in uw regenpijp belanden.

Verstopte regenpijp: kosten voor Utrecht

Wat kost het verhelpen van een verstopte regenpijp in Utrecht eigenlijk? Helaas kunnen we daar op onze website weinig uitsluitsel over geven. Niet alle opdrachten kunnen namelijk op dezelfde manier worden uitgevoerd. Onze specialist moet bij het bepalen van iedere prijs rekening houden met een aantal zaken:

  • Verkeert de regenpijp in goede staat of is extra voorzichtigheid geboden?
  • Is de blokkade in de regenpijp makkelijk te bereiken?
  • Moet de regenpijp eventueel worden gedemonteerd?
  • Met welk gereedschap kan de blokkade het beste verwijderd worden?
  • Met welk gereedschap en met welke materialen moet een eventuele reparatie worden uitgevoerd?
  • Hoeveel uren zal de opdracht in beslag nemen?

Afvoer regenpijp verstopt? Dan belt u ons.

Komt het vaak voor dat uw regenpijp verstopt raakt? U kunt dan een servicecontract bij ons afsluiten. Onze specialist komt dan op regelmatige basis langs om uw regenpijp en/of uw dakgoot te onderhouden. Wilt u meer weten of meteen een afspraak maken? Dan kunt u direct ons nummer bellen. Onze specialisten zijn op alle dagen van de week bereikbaar.

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!