Afvoer ontstoppen Utrecht

U denkt er liever niet aan, maar wat als er een blokkade in één van uw afvoeren ontstaat? U merkt het als het water niet meer goed doorloopt of blijft stilstaan. In sommige gevallen ontstaat er ook een nare geur in de woning of in het bedrijf. Laat uw afvoer ontstoppen door onze Utrechtse riooldeskundige. Hij stapt zo in zijn wagen, op weg naar uw adres!

Uw afvoer ontstoppen: wat is er aan de hand?

Als er te veel vuil in een afvoer belandt, dan ontstaat er zo een fikse blokkade. Ook het soort vuil speelt een rol: haren, vet en zeepresten veroorzaken meestal zeer hardnekkige verstoppingen. Daarnaast geldt: hoe dieper de blokkade zit, hoe uitgebreider onze specialist te werk moet gaan.

Is er sprake van een ondiepe blokkade?
De meeste verstoppingen kunnen binnen een uur al verholpen worden. Onze expert lost de blokkade dan op met een frees, hogedrukreiniger of ontstoppingsveer.

Is er sprake van een diepe blokkade?
Een blokkade kan zo diep in de afvoer zitten dat camera-inspectie nodig is. Onze specialist gebruikt dan een waterdichte camera om de leidingen te doorzoeken. Mogelijk stuit hij dan op één of meerdere problemen:

 • leidingbreuken
 • wortelgroei in leidingen
 • rioolverzakking
Rioolproblemen zoals deze vereisen een uitgebreide aanpak. Natuurlijk is afvoer ontstopping noodzakelijk, maar de leidingen zullen wellicht ook hersteld of gerenoveerd moeten worden. Mogelijk zal het riool zelfs helemaal vervangen moeten worden, zeker bij veroudering, maar deze keuze is geheel afhankelijk van de ernst van de situatie.

Kosten afvoer ontstoppen Utrecht

Een riool ontstopping kan verschillende werkzaamheden met zich meebrengen, afhankelijk van de oorzaak van de blokkade. Natuurlijk is een blokkade altijd een vuilophoping, maar waardoor is het vuil blijven steken? Onze specialist moet de ernst van de situatie bepalen aan de hand van de volgende vragen:

 • Hoe hoog woont u?
 • Waar zit de blokkade precies?
 • Waardoor wordt de blokkade veroorzaakt?
 • Welke overlast geeft de verstopping?
 • Is er een uitgebreide inspectie nodig?
 • Wat is de staat van uw riolering?
 • Moeten er muren of vloeren worden opengebroken?
 • Welk gereedschap is nodig om de blokkade te verwijderen?
 • Hoeveel tijd zal de behandeling in beslag nemen?
Als onze expert een goed beeld heeft van de situatie, kan hij de kosten voor de oplossing berekenen. Houd er wel rekening mee dat de kosten kunnen oplopen als inspectie heeft uitgewezen dat er inderdaad sprake is van een ernstiger rioolprobleem, zoals een leidingbreuk of verzakking van het riool.

Afvoer ontstopping in Utrecht? Onze vakman doet wat hij belooft.

Goed onderhoud is de sleutel tot een goed werkende riolering. Krijgt u toch te maken met een nare afvoer verstopping, ondanks al uw goede zorgen? Onze rioolvakman staat al klaar voor een afspraak. Het riool ontstoppen kan al binnen een dag, mogelijk zelfs al binnen enkele uren na uw belletje. Goede en snelle service? Onze vakman komt zijn beloftes gewoon na... zoals het hoort.

Top 15 afvoeren die wij ontstoppen

Onze lokale specialisten ontstoppen dagelijks veel afvoeren. Dit zijn de meest voorkomende afvoeren:

1. Wc afvoer ontstoppen
2. Keuken afvoer ontstoppen
3. Wastafel afvoer ontstoppen
4. Gootsteen afvoer ontstoppen
5. Bad afvoer ontstoppen
6. Wasmachine afvoer ontstoppen
7. Badkamer afvoer ontstoppen
8. Droger afvoer ontstoppen
9. Douche afvoer ontstoppen
10. Hemelwaterafvoer ontstoppen
11. Regenpijp ontstoppen
12. Toilet afvoer ontstoppen
13. Wasbak afvoer ontstoppen
14. Dakgoot ontstoppen
15. Afwasmachine afvoer ontstoppen

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!