Gootsteen ontstoppen Utrecht

U staat in de keuken en u heeft net de vaat gedaan. U trekt de stop van de gootsteenafvoer en wacht tot het water verdwijnt. Maar het water verdwijnt niet. Sterker nog, het blijft gewoon in de gootsteen staan. De plopper helpt niet. Een ontstoppingsveer? Laat maar zitten. Beter is als u gewoon uw telefoon pakt en onze riooldeskundige belt. Zo gepiept!

Gootsteen ontstoppen door specialist

Als u vet in de afvoer heeft gegoten, dan kunt u rekenen op een volle dag werk door onze specialist. Lichtere verstoppingen kunnen daarentegen al binnen een uur opgelost worden. Wat gebruikt onze specialist eigenlijk voor het ontstoppen van de gootsteen? Dat kan een frees zijn of een hogedrukreiniger. Soms kan er ook nog een ontstoppingsveer aan te pas komen, afhankelijk van de aard van de blokkade.

In bepaalde gevallen gaat het probleem veel verder dan een verstopping door resten. Ja, er is sprake van een blokkade, maar die kan op verschillende manieren veroorzaakt zijn. Onze expert kan op de volgende problemen stuiten als hij uitgebreider onderzoek verricht:

  • leidingbreuken
  • wortelgroei in leidingen
  • rioolverzakking
Bij een leidingbreuk kunnen de resten in en om de breuk blijven steken of ze lekken uit een buis. Bij wortelgroei blokkeren boomwortels de doorgang van resten. Verzakt het riool, dan verschuiven de leidingen: de resten blijven dan tussen de voegen steken. Al dit soort rioolproblemen kunnen verholpen worden, maar daar moeten meer tijd en middelen voor worden ingezet.

Waarom moet uw gootsteen ontstopt worden?

Koken of afwassen is nagenoeg onmogelijk bij een verstopping in uw gootsteen. Zeker als u een huishouden of een culinair bedrijf runt, is dat een regelrechte ramp. Laat u de verstopping bovendien te lang ongemoeid, dan kan er op den duur een nare stank uit de afvoer komen. Een tip: gebruik in ieder geval geen chemische ontstoppingsmiddelen, want deze kunnen uw leidingen ernstig beschadigen.

Kosten gootsteen ontstoppen Utrecht

Voor u afspraak met ons maakt, wilt u natuurlijk eerst meer weten over de kosten. Helaas kunnen wij geen vaste prijzen vermelden, omdat een verstopping verschillende oorzaken kan hebben. Onze specialist moet daarom vaak een oplossing op maat bedenken. Bij het bepalen van de werkzaamheden en de prijs moet hij antwoord hebben op de volgende vragen:

  • Waardoor wordt de blokkade veroorzaakt?
  • Hoe diep zit de (oorzaak van) de blokkade?
  • Hoe hardnekkig is de blokkade?
  • Met welk gereedschap kan de blokkade het beste worden verwijderd?
  • Hoeveel uren zal de ingreep in beslag nemen?

Klaar voor de gootsteen ontstopping? Go!

Onze Utrechtse rioolvakman staat al in de startblokken. Hij wacht op uw belletje zodat hij vliegensvlug uw gootsteen kan ontstoppen. U toetst het nummer in en u krijgt hem direct aan de lijn. U regelt de afspraak en hij stapt de auto in. Belt u op zaterdag of zondag? Is het toevallig een feestdag? Ook op deze dagen is onze expert bereikbaar en beschikbaar.

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!