Riool renoveren Utrecht

In uw Utrechtse woning of bedrijf heeft u al langer te kampen met lekkages, stankoverlast of verstoppingen. Mogelijk is er zelfs al een concurrent van ons bij u langsgekomen, maar heeft deze niet het resultaat gebracht waar u op hoopte. Het slechte nieuws: dit heeft u geld gekost. Het goede nieuws: ook wij kunnen uw riool renoveren, maar dan op de juiste manier!

Wanneer kiest u voor rioolrenovatie?

  • U laat een inspectie uitvoeren door onze specialist.
  • In welke staat verkeert uw riolering?

In uw riolering kunnen één of meerdere breuken voorkomen. Het is ook mogelijk dat bepaalde overgangen tussen leidingen niet goed gedicht zijn. Ook kan er sprake zijn van snelle slijtage. Misschien verkeren al uw leidingen zelfs wel in slechte staat.

Onze specialist neemt vervolgens de mogelijkheden met u door:

  • Veel leidingen verkeren in slechte staat. Vervanging is dan een mogelijke optie.
  • Sommige leidingen verkeren in slechte staat. Deze kunnen gerenoveerd worden.

Hoe renoveert onze expert uw riool?

Een riool renoveren is specialistisch werk. Eerst wordt de getroffen leiding goed gereinigd, zodat de te gebruiken producten zich goed kunnen hechten. Maar met welke technieken kunnen wij leidingen renoveren?

1. Relining
De leiding wordt bekleed met een kous. Op deze kous zit een kunststof. Als de kous wordt opgeblazen, kan de kunststof zich over de hele binnenkant van de leiding verspreiden. De kunststof hardt uit en vormt een stevige laag over scheuren en breuken heen. De leiding is dan weer zo goed als nieuw.

2. Spraycoating
In de leiding wordt tweecomponentenhars gespoten. De hars hardt uit en vormt een nieuwe laag in de leiding. Net als bij relining wordt de leiding vanbinnen mooi glad, zodat de doorstroming van afvalwater en resten nog soepeler verloopt dan voorheen.

Onze specialisten kunnen leidingen van elk type materiaal renoveren met bovengenoemde technieken. Denk aan leidingen van gres, beton, pvc of gietijzer. De werkzaamheden kunnen binnen een dag - of zelfs twee, afhankelijk van de hoeveelheid te behandelen leidingen - uitgevoerd worden.

Kosten riool renoveren Utrecht

Reling en spraycoating zijn geen goedkope technieken, maar ze zijn zonder meer de moeite waard. De rioolbuizen zijn na het herstel zo goed als nieuw. Hoeveel u voor de behandeling moet betalen, kunnen wij niet precies zeggen. Onze specialisten moeten bij het bepalen van de prijs altijd rekening houden met de volgende punten:

  • Hoe groot is de kans dat de leidingen (weer) defect raken? Is vervanging toch een betere optie?
  • Moet er wel/geen uitgebreide inspectie worden uitgevoerd?
  • Hoeveel leidingen moeten behandeld worden?
  • Met welk gereedschap en met welke techniek moet de behandeling worden uitgevoerd?
  • Hoeveel uren zijn nodig om de opdracht te voltooien?

Bel nu voor rioolrenovatie in Utrecht!

De doorstroming van vocht en resten in uw riool moet te allen tijde soepel verlopen. Gebeurt dat niet, dat kunt u rekenen op lekkages, verstoppingen of andere rioolproblemen. Sterke, stabiele leidingen garanderen een goede werking, dus bel onze rioolspecialisten vandaag nog voor het renoveren van uw riool. Van voorbereiding tot uitvoering: onze rioolvakmannen doen het graag voor u!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!