Rioolbeheer Utrecht

U zorgt goed voor het interieur van uw woning of bedrijf, maar besteedt u ook net zoveel zorg aan de riolering? Zeker als u meerdere woningen of bedrijven in Utrecht bezit, kan het lastig zijn om alle mogelijke rioolproblemen zelf te tackelen. Zowel de tijd als de kennis ontbreken! Gelukkig kan onze rioolvakman u gedegen rioolbeheer en passende adviezen bieden.

Wat houdt rioolbeheer in?

U sluit een onderhoudscontract af met onze specialist. Deze zal dan op regelmatige basis bij uw woning of bedrijf komen om de volgende werkzaamheden uit te voeren.

 • Inspectie van het riool
 • Reiniging van het riool
 • Ontstoppen van het riool
 • Ledigen van olie- of vetafscheiders (indien aanwezig)
 • Reparatie of renovatie van het riool (indien nodig)
 • Het verstrekken van riool advies (m.b.t. onderhoud)

In welke staat verkeert uw riolering en hoe kunnen wij eventuele rioolproblemen voor zijn? Hier draait het om bij rioolbeheer. Onze riooldeskundigen beschikken over de modernste middelen en technieken om defecten, verstoppingen, lekkages of rioollucht te voorkomen of direct te verhelpen.

Riool advies Utrecht

Bij gedegen rioolbeheer hoort ook advies over het onderhoud van uw riolering. Hoe beter de staat van uw riolering, hoe beter afvalwater en resten kunnen doorstromen. Zelf kunt u natuurlijk ook het een en ander doen om rioolproblemen te voorkomen.

 1. Giet geen olie of vet in uw afvoeren. Deze kunnen zeer ernstige verstoppingen veroorzaken.
 2. Gebruik geen chemische ontstoppingsmiddelen. Ze tasten uw leidingen aan en zijn erg slecht voor het milieu.
 3. Schoon de afvoeren regelmatig op. Soda met heet water helpt goed tegen vetresten. Gebruikt u schoonmaakazijn, dan kan dit helpen tegen kalkaanslag.

Onze vakman kan u uiteraard nog meer adviezen verstrekken. Hij adviseert u bijvoorbeeld ook over de (huidige) staat van het riool. Waar zitten eventuele knelpunten in de riolering? Zijn er buizen aan reparatie toe? Hoe beïnvloedt de werking van uw riolering de productie in uw bedrijf? Welke vraag u ook heeft: onze expert staat altijd voor u klaar.

Is zelf rioolbeheer uitvoeren een optie?

Alle werkzaamheden die onder rioolbeheer vallen vereisen een getraind oog en veel vakkennis. Bovendien beschikken onze deskundigen over zeer geavanceerde apparatuur om inspecties uit te voeren. Dankzij deze apparatuur hoeven er geen muren of vloeren worden opengebroken om uw rioolstelsel te bekijken. Komen eventuele defecten aan het licht, dan kunnen deze ook zeer spoedig op een professionele manier worden opgelost.

Rioolbeheer in Utrecht aanvragen: hoe werkt het?

 • U toetst ons nummer in.
 • U krijgt rechtstreeks contact met onze specialist.
 • U maakt een afspraak.
 • Onze specialist onderzoekt uw riolering.
 • De specialist stelt een onderhoudsplan op en bespreekt de mogelijkheden.
 • U krijgt alle tijd om na te denken.
 • Heeft u nog vragen? Onze specialist staat altijd tot uw beschikking.
 • Komt u samen tot een akkoord? Dan kunt u tekenen voor een onderhoudscontract.

Kosten rioolbeheer Utrecht

De kosten voor rioolbeheer in Utrecht kunnen per afnemer verschillen. Sommige rioleringen vereisen namelijk meer zorg en aandacht dan andere. Bovendien willen wij ook graag rekening houden met uw wensen en uw budget. Misschien wilt u jaarlijks meer of minder inspecties laten uitvoeren dan voorgesteld? Voor iedere woning of bedrijf in Utrecht en omgeving maken onze specialisten een plan op maat!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!