Rioolinspectie Utrecht

U vermoedt een probleem met uw riolering, maar u kunt er niet precies uw vinger op leggen. De afvoeren in uw woning of bedrijf voeren in ieder geval moeizaam water af. Mogelijk ruikt u ook een sterke rioollucht en kunt u zich niet meer op uw dagelijkse bezigheden concentreren. Het kan ook zijn dat er in een muur of vloer een lekkage is ontstaan door een kapotte rioolbuis.

Helaas is alles mogelijk, maar u wilt uiteindelijk wel zekerheid. Misschien heeft u al vergeefs een aantal afvoeren proberen te ontstoppen of heeft u al liters chemische ontstopper gebruikt, met schade aan de leidingen als gevolg. Onze riooldeskundige neemt vanaf nu graag het stokje van u over, want met rioolinspectie kan hij uw rioolproblemen helder benoemen en oplossen.

Riool inspectie Utrecht

Wanneer voeren onze experts een rioolinspectie in Utrecht of andere steden uit? Dit hangt af van de opdracht. Plaatselijke verstoppingen kunnen namelijk binnen een uur opgelost worden. Andere oorzaken kunnen op de volgende manieren opgespoord worden:

1. Opsporing met rioolcamera
Als u regelmatig last heeft van verstoppingen, dan kunnen we met een camera de riolering inspecteren. Mogelijk groeien er boomwortels in uw leidingen. Misschien is uw riolering aan het verzakken. Het kan ook zijn we één of meerdere leidingbreuken aantreffen.

2. Opsporing met rook
Ruikt u vooral een rioollucht in uw huis of bedrijf? Dan moeten we controleren of er sprake is van een open verbinding met het riool. Misschien werkt de beluchting niet goed door een gebroken pijp. Misschien zit er niet voldoende water in één of meerdere sifons. Met een rookgenerator kunnen we rook door de leidingen blazen. Zit er ergens een breuk, dan zal deze door de rook zichtbaar worden.

3. Opsporing met het blote oog
Visuele inspectie behoort eveneens tot de mogelijkheden. De rioolvakman onderzoekt dan de leidingen waar hij zonder apparatuur bij kan komen, bijvoorbeeld de leidingen in de kruipruimte. Hakken en breken doet hij pas als daar een goede reden voor is.

Kosten rioolinspectie Utrecht

Voordat u uw handtekening zet voor een inspectie, wilt u eerst weten wat het gaat kosten. Helaas kunnen wij geen vaste prijs opgeven. Dat komt omdat we nog niet weten hoe wij de inspectie voor u moeten uitvoeren. Is visuele inspectie voldoende of moeten we aan de slag met een rioolcamera? En hoe lang zal de inspectie duren? Dit verschilt per complex.

  • Inspectie van woningen duurt ongeveer een uur.
  • Inspectie van grotere gebouwen duren ongeveer een dag.
  • Wilt u het hele rioolstelsel in kaart brengen? Ook dit kan een dag in beslag nemen.

Op verzoek kan onze riooldeskundige, na de inspectie, voor een meerprijs een rapport opmaken. U krijgt dan een uitgebreid verslag van de staat van uw riolering, eventueel met foto’s, tekst en videobeelden.

Als u ons belt, krijgen we een beter beeld van uw situatie en kunnen we alvast een schatting maken van de kosten. Komen onze expert even bij u langs, dan weten we meer. We kunnen u dan wel van een heldere prijsopgave voorzien.

Riool inspecteren in Utrecht? Kies nu voor onze rioolvakman!

Zonder een goed werkend riool kunt u niet prettig wonen of werken. Vraag daarom vandaag nog een inspectie aan bij onze specialist. Wilt u juist wat meer weten over de mogelijkheden? Wij beantwoorden al uw vragen, zeven dagen per week!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!