Rioolreiniging Utrecht

Zelfs een riool kan schoon zijn. Met ‘schoon’ bedoelen wij dat er geen grote resten in de leidingen achterblijven. Wie ooit een pan met frituurvet in de afvoer heeft gegoten, snapt wat we bedoelen. Het vet hardt uit in de leidingen en laat helemaal niets meer door. Afvalwater en andere resten spoelen dan gewoon terug uit de afvoer. Ook zeepresten, etensresten en haren kunnen voor de meest hardnekkige verstoppingen zorgen. Onze riooldeskundigen moeten dan ook dag en nacht beschikbaar zijn voor rioolreiniging.

Alle rioolbuizen binnen of buiten uw muren kunnen verstopt raken. Daarom moeten we ervoor zorgen dat ze schoon blijven zodat afvalwater en resten netjes kunnen worden afgevoerd. Schone - dus goed onderhouden - leidingen zijn ook minder gevoelig voor scheuren of breuken. Buiten professionele rioolreiniging is het ook belangrijk dat u zelf niets door de afvoeren spoelt dat de leidingen kan beschadigen of verstoppen.

Riool reinigen Utrecht: wat doet onze expert?

Onze experts kunnen met een brede keur aan middelen een riolering reinigen. Voor korte afstanden gebruiken we mechanische veermachines (of: frezen). Op de frezen plaatsen we speciale boorkoppen: deze slaan het vuil uit de leidingen zonder krassen of breuken te veroorzaken. Soms gebruiken we ook hogedrukapparatuur: krachtige waterstralen maken het vuil los en spoelen het weg.

Onze methodes zijn duurzaam, want op geen enkel moment komen er chemische middelen aan te pas. Ook voor grotere opdrachten, waarbij we spoelwagens en zuigwagens moeten gebruiken, denken we aan het milieu.

  • Onze spoelwagen spoelt afvalwater en vuil uit de riolering.
  • Onze zuigwagen zuigt de resten op.
  • De resten worden door de zuigwagen afgevoerd naar een erkend recyclingbedrijf.
Mogelijk komen we zelfs langs met een rioolcombi: deze wagen kan zowel spoelen als zuigen en recyclet het afvalwater meteen. Dit water wordt dan gebruikt om het riool weer te spoelen.

Rioolreiniging Utrecht: kosten en baten

Als u onze rioolexpert belt voor een rioolreiniging, dan kunnen we verschillende afspraken maken. Het hangt af van uw wensen, van uw budget en van wat er echt noodzakelijk is.

  1. We voeren een inspectie uit. Zo kunnen we zien hoe vuil uw riolering is.
  2. We kiezen voor de juiste reinigingsmethode.
  3. We gaan van start met de reiniging.

Zoals gezegd kunnen wij het riool op verschillende manieren reinigen, dus een vaste prijs bepalen is nu niet mogelijk. Ook het aantal werkuren kan per opdracht variëren.

Mogelijk wilt u liever een onderhoudscontract met ons afsluiten. U betaalt dan één prijs voor periodieke reiniging. Zeker als u meerdere complexen beheert, is het zeker de moeite waard. Door het regelmatig uw leidingen te laten reinigen, bespaart u geld op individuele behandelingen. Daarnaast kunt u veel rioolproblemen voorkomen, zoals rioolstank, lekkages of verstoppingen. Het gevolg? Blije bewoners en een lege klachtenbus!

Professioneel het riool reinigen? Utrechtse woningen en bedrijven bellen ons!

Onze specialisten werken in Utrecht en omgeving. Van vrijvervalstelsels tot drukriolen: onze mannen kunnen alle soorten rioleringen reinigen. Is uw riool aan een schoonmaak toe? Of wilt u dat eerst laten onderzoeken? Bel ons en wij helpen u vandaag nog.

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!