Rioolvliegjes Utrecht

U heeft vast wel eens van muizen en ratten gehoord, maar wat zijn rioolvliegjes of motmuggen? Deze piepkleine motjes lijken onschuldig, maar ze hebben al in veel woningen en bedrijven voor zeer irritante plagen gezorgd. Waarschijnlijk heeft u er nu ook mee te maken, anders was u niet op deze pagina terechtgekomen. Voor de zekerheid geven we u even een korte beschrijving van het rioolvliegje:

  • Het is grijs tot goudkleurig.
  • Het heeft ronde, harige vleugeltjes.
  • Het is een zeer klein vliegje: het wordt niet groter dan 5 mm.
  • Het vormt de vleugeltjes tot een dakje als het ergens op rust.

Herkent u dit ongedierte? Dan is dit het goede moment om een riooldeskundige te bellen. Want rioolvliegjes zijn niet alleen erg vervelend omdat ze massaal op uw muren zitten. Ze verspreiden ook bacteriën en virussen uit het riool. Een hap nemen van uw eten? Bijzonder onsmakelijk en mogelijk ook gevaarlijk als daar rioolvliegjes op hebben gezeten. Even douchen? Door de vele motmuggen durft u de deur van de badkamer niet eens te openen.

Riool vliegjes Utrecht: hoe pakken wij ze aan?

Rioolvliegjes komen af op lekkages en verstoppingen. Ze leggen eitjes in vrijgekomen resten en kunnen zich zo razendsnel voortplanten. Een lekkage of verstopping kan door een breuk in een leiding ontstaan. Als dit probleem niet wordt opgelost, zullen de rioolvliegjes blijven komen. Dit merkt u als volgt:

  • De rioolvliegjes gaan op voedsel zitten.
  • De vliegjes zitten op de muren van uw toilet, keuken of badkamer.
  • Bestrijden met een spuitbus helpt maar even. De motmuggen blijven maar komen.

Onze riooldeskundige kan de lekkage of verstopping verhelpen door de leiding te ontstoppen en te repareren. Ook kan hij een ongediertebestrijder voor u inschakelen: deze roeit de aanwezige rioolvliegjes uit en pakt ook de broedplaatsen aan. De rioolvliegjesplaag wordt dus door verschillende experts aangepakt.

Kosten rioolvliegjes verhelpen Utrecht

Zowel de rioolvakmen als de ongediertebestrijder moeten kosten berekenen voor hun diensten. Deze kosten kunnen op één factuur worden aangeboden, als u dit graag wilt. De rioolspecialist maakt een berekening aan de hand van het gebruikte materiaal en het aantal werkuren. De ongediertebestrijder maakt zijn eigen berekening, afhankelijk van wat hij moet doen om de plaag op te lossen. Ook moet u altijd rekening houden met voorrijkosten.

Omdat geen enkel rioolprobleem - zoals een rioolvliegjesplaag - hetzelfde is, kunnen wij voor de rioolvakman en de ongediertebestrijder geen vaste prijzen opgeven. Als u belt voor een afspraak, mag u onze expert wel naar een schatting vragen. Eenmaal ter plekke kan de hij nog beter beoordelen wat er moet gebeuren om de overlast op te lossen. U krijgt dan zonder meer een heldere, vrijblijvende prijsopgave.

Klaar met de motmuggen? Utrecht heeft rioolspecialisten van topniveau!

Hoe snel kunnen onze specialisten bij u zijn? Wij werken in heel Utrecht en omgeving, dus we kunnen al binnen een paar uur voor de deur staan. Ook in het weekend en op feestdagen kunt u op onze hulp rekenen. We maken vliegensvlug korte metten met alle riool vliegjes in uw woning of bedrijf!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!